Thailand part 2 - Khao Lak

Thailand part 3 – James Bond Island, kanotur og templer

Når man nu er i Thailand, så skal man jo ikke kun ligge på en solstol (selvom det ikke havde været noget problem) – vi mente dog at vi hellere måtte komme ud og se lidt også 🙂 Vi bestemte os derfor for 3 ture. De 2 af dem bookede vi gennem dette selskabsom helt klart kan anbefales. Vi tjekkede det på tripadvisor først, og de havde kun fået gode anmeldelser.

Den første tur vi bookede var denneog det var en kæmpe oplevelse. Vi blev hentet på hotellet tidligt om morgenen, kørt ud til vandet hvor vi skulle sejle i en halv time i en longtailbåd inden vi kom frem til James Bond Island. Jeg har aldrig rigtig set James Bond film, så jeg kunne ikke genkende øen, men derfor kan man sagtens blive overvældet af naturen og hvor smukt der er. Der var allerede mange mennesker da vi kom, og vi var der endda tidligt. Hvilket jeg er rigtig glad for 🙂

Øen hed tidligere Khao Phing Kan indtil James Bond filmen blev optaget i 1974. Herefter skiftede den navn.

IMG_2431

Det der med at stave korrekt er ikke rigtig noget de bruger – det virker mere som om at de staver som de siger tingene 😉

FullSizeRender26

Efter vores hurtige visit på øen, blev vi sejlet ud til en stor båd, hvorfra vi skulle sejle i kano. Vi blev placeret, 2 og 2, i en kano og herefter sejlet rundt af en af de lokale. Vi brugte en halv times tid i kanoen og nåede at se ret mange smukke steder. Ham der sejlede os rundt, var rigtig dygtig til at finde små “huller” hvor vi kunne se en masse smuk natur.

IMG_2462 IMG_2470 IMG_2474 IMG_2481 IMG_2488 IMG_2490

Herefter blev vi sejlet til en fiskerlandsby der mere eller mindre lå midt ude i vandet, bygget på pæle. Det var en mærkelig oplevelse. Førhen levede de kun af fiskeri, men idag levede de af turisme. Det var en muslimsk by, og der var bygget en moske midt i det hele. Hele byen så meget fattig ud, og man blev overfaldet af sælgere så snart man var steget af båden. Der var rodet og beskidt, og der lå affald over det hele. Enkelte steder kunne man være heldig at finde små oaser som virkede ret hyggelige. De var iøvrigt igang med at optage en film da vi var der 🙂 ved dog desværre ikke hvilken.

IMG_2493 IMG_2499 IMG_2510 IMG_2512 IMG_2515 IMG_2516

Herefter blev vi sejlet tilbage hvor vi blev budt på lækker, lokal frokost. Masser af kylling, chili, lime og ris 🙂 helt som det skal være.
Efter frokosten blev vi kørt videre til et tempel som var bygget ind i en klippe. En helt anden oplevelse end jeg troede at det ville være. Jeg forventede store, smukke sale med guld og farver, men her så vi en grotte med Buddha statuer. Meget ydmygt, men dog stadig smukt. Inde i grotten var der pludselig hul ud til et stykke regnskov, meget mærkeligt men vanvittig smukt.

IMG_2529 IMG_2532 IMG_2537 IMG_2544

 

Foran templet boede der en masse aber. Og som guiden venligt mindede os om, så skulle vi holde på alt som en lille abe-hånd kunne få fat i. Og hvis vi var glade for vores solbriller, så lod vi dem ligge i bilen 🙂

IMG_2548 IMG_2553

 

 

Det allersidste vi oplevede på denne tur var noget som vi så frem til hele dagen. Nemlig at bade ved et vandfald 🙂 Vandfaldet var godt nok ikke så stort, grundet årstiden, men at komme ned i det kølige vand (køligt og køligt, det var stadig 21 grader) og få lov at svømme blandt fisk, var en fantastisk oplevelse 🙂

IMG_2559 IMG_2561

Det var første tur, historien om næste tur er lige på trapperne 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Thailand part 2 - Khao Lak