Give-A-Day hos Veromoda

Thailand part 1 – Khao Lak, Phang Nga

Jeg deler min rejseoplevelse op i flere indlæg (noget med ikke at kunne begrænse sig når man har så meget at fortælle). På den måde bliver det forhåbentlig mere overskueligt 🙂

Først vil jeg fortælle lidt om det område vi valgte at bo i de første 12 dage af vores ferie. Efter råd fra en af min kærestes kollegaer, faldt valget på Khao Lak. Vi havde kigget rigtig meget på området omkring Phuket, men da vi hørte at dette var mindre turistet og havde utrolig smuk natur, så tog det ikke lang tid at beslutte sig.

IMG_2382

IMG_2327

IMG_2397

Khao Lak ligger ca. 1,5 timers kørsel nord for Phuket, og køreturen var den smukkeste start på vores ferie. Vi landede kl. 05.00 og så derfor solen stå op mens vi kørte mod vores hotel, langs kysten.

Khao Lak er en lille by der ligger i provinsen Phang Nga. Byen består hovedsageligt af en hovedvej med regnskoven og bjergene på den ende side, og vandet, med de smukkeste strande, på den anden.

Vores hotel lå nede ved stranden, og derfra tog det 2-3 minutter at gå op til hovedgaden hvor der lå et supermarked, med alt hvad man kunne tænke sig. Der ligger utrolig mange gode restauranter (og selvfølgelig også nogle turistfælder). Vi besluttede at så længe vi var i Thailand, så skulle vi også spise thaimad. Vi undgik derfor restauranter med plastikduge, koteletter på menuen og lidt for farverige, kunstige blomster på bordene.

FullSizeRender1

 

FullSizeRender29

 

FullSizeRender27

Der lå også utrolig mange turistbutikker. Sådan nogle der sælger badetøj, oppustelige krokodiller, vakuum-pakkede falske Converse sko og diverse Gucci tasker og punge. Men det har stadig sin charme. Drømmer man om at shoppe, så er det ikke Khao Lak man skal besøge. Omvendt, så er man nærmest tvunget til at slappe af og nyde byen. Og det var nu ret lækkert 🙂

IMG_2343

Vi havde en ret lang snak med vores guide på en af de ture vi bestilte, som fortalte lidt om hvor hårdt ramt byen var efter tsunamien i 2004. Førhen var der kun bebyggelse på den side af vejen der vender ned mod vandet, men efter at hele byen blev ødelagt, har man bygget den op igen og har også bygget på den side af vejen der vender op mod bjergene.
Da vi spurgte ind til hvor mange af de lokale der var herfra og hvor mange der var rejst hertil, rystede han på hovedet og sagde at der var ikke nogen lokale i Khao Lak. Hele byen blev udryddet undet tsunamien. Der rejste hårene sig og jeg fik gåsehud. En hel by der bare forsvinder. Og alligevel er det lykkedes folk at bygge den op igen, og med så meget charme at man sagtens kunne tro at den havde ligget der de sidste 100 år.

IMG_2330

 

FullSizeRender66

Vi er meget enige om at det ikke er sidste gang vi har været i Khao Lak. Og vi er også begge utrolig glade for at vi besøgte netop denne by, som den første. Blandingen af en lille smule by, fantastiske strande og regnskov samlet i et, gør at jeg til hver en tid vil anbefale denne lille oase til alle 🙂 Stedet er endnu ikke overrendt af turister, og de første dage var vi faktisk i tvivl om vi havde misforstået noget og var kommet helt uden for sæsonen, så få mennesker var der. Selv strandene var næsten tomme, på trods af 28 grader varmt havvand og den smukkeste udsigt over vandet.

Jeg savner det allerede! 🙂

 

FullSizeRender14

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Give-A-Day hos Veromoda